Državna Krivaja ide u stečaj

Bez autora
May 31 2010

Firma "Krivaja" Zavidovići otići će u stečaj, čime će biti ugašeno oko 1.900 radnih mjesta u novoj "Krivaji 1884", s obzirom na to da desetak bivših radnika nije u ponedjeljak željelo povući zahtjev za stečaj. Saopštili su ovo juče predstavnici bivših radnika i firme "Krivaja", nakon što je završeno ročište na Općinskom sudu u Zenici o pokretanju stečaja ove firme. Odluka o stečaju će biti objavljena u četvrtak. Ispunjeni su svi uslovi za stečaj i stečajni postupak će biti otvoren. Zvaničnu odluku sud treba da objavi u četvrtak. Desetak bivših radnika ove firme izjasnilo se da ne prihvata sporazum sa Vladom FBiH o namirenju potraživanja 172 radnika i da ne odustaju od stečaja "Krivaje", koja je suosnivač nove "Krivaje 1884". Stečaj 'Krivaje' znači likvidaciju nove firme s obzirom na to da novo preduzeće nije registrovano.

Državna Krivaja ide u stečajFirma "Krivaja" Zavidovići otići će u stečaj, čime će biti ugašeno oko 1.900 radnih mjesta u novoj "Krivaji 1884", s obzirom na to da desetak bivših radnika nije u ponedjeljak željelo povući zahtjev za stečaj.

Saopštili su ovo juče predstavnici bivših radnika i firme "Krivaja", nakon što je završeno ročište na Općinskom sudu u Zenici o pokretanju stečaja ove firme.

Advokat bivših radnika Bakir Ljubović kazao je da će odluka o stečaju biti objavljena u četvrtak.

"Stečajni sudija je rekao da su ispunjeni svi uslovi za stečaj i najavio da će stečajni postupak biti otvoren. Zvaničnu odluku sud treba da objavi u četvrtak. Ne znam da li se išta može uraditi do tada, hoće li se Vlada FBiH pokušati dogovoriti sa dijelom radnika", dodaje Ljubović.

Nurija Prijić, direktor "Krivaje", juče je kazao da se desetak bivših radnika ove firme izjasnilo da ne prihvata sporazum sa Vladom FBiH o namirenju potraživanja 172 radnika i da ne odustaju od stečaja "Krivaje", koja je suosnivač nove "Krivaje 1884".

"Stečaj 'Krivaje' znači likvidaciju nove firme s obzirom na to da novo preduzeće nije registrovano", rekao je Prijić.

Vehbija Aličić, predsjednik Sindikata "Krivaje 1884", istakao je da će stečajem ostati samo temelji preduzeća, te da niko od radnika neće dobiti sva svoja potraživanja.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik